بنا بر گزارش دانشمندان دانشگاه UCL دارویی که در درمان بیماریهای معمول چشم(گلوکوم) استفاده میشود ممکن است که پتانسیل درمان آلزایمر را داشته باشد .
در یک آزمایش روی رتها، داروی بریمونیدین که بهطور روتین در بیماران مبتلا به گلوکوم جهت کاهش فشار مایع داخل چشمی استفاده میشود،متوجه شدند که موجب کاهش تشکیل پروتئین آمیلوئید در شبکیهی چشم میشود،چیزی که براین باورند که مرتبط با آلزایمر است.این تحقیق در ژورنال Cell Death And Disease گزارش شده است.
پلاکهای آمیلوئید در شبکیهی چشم بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر قابل مشاهده است،بنابراین پژوهشگران بر این باورند که شبکیهی چشم ادامهی آن بخش از مغز است که فرصت تشخیص و پیگیری پیشرفت آلزایمر را فراهم میکند.
دانشمندان دریافتند که بریمونیدین دژنراسیون عصبی سلولهای شبکیهی چشم را با کم کردن میزان بتا آمیلوئید در چشم کاهش میدهد. این امر حاصل استفاده از این دارو جهت تحریک تولید یک پروتئین غیرسمی جایگزین است که سلولهای عصبی را نمیکشد.
محققان امیدوارند که دارو اثر مشابهی روی مغز داشته باشد،اگرچه این اثر در مطالعه فعلی بررسی نشدهاست.
با توجه به اینکه میزان ابتلا به آلزایمر افزایش یافته است،نتایج مطالعه ما در زمان بهتر ازاین نمیتوانست ارائه گردد. سرگروه این تیم تحقیقاتی میگوید: با افزایش طول عمر نیاز به روشهای درمانی مختلف که این بیماری مخرب را کنترل کنند افزایش مییابدو ما باور داریم که یافتههای ما در این زمینه کمک بسزایی خواهد کرد
منبع: